חדשות

שוויץ: מספר התיירים המגיעים להתאבד במדינה הוכפל תוך ארבע שנים

מחקר שבדק את התופעה פורסם ב-Journal of Medical Ethics; כ-610 אזרחים זרים הגיעו לשוויץ לקבל סיוע בהתאבדות בין 2008 ל-2012

מחקר ראשוני, שפורסם בשבוע שעבר במהדורה המקוונת של כתב העת Journal of Medical Ethics, מצא כי בתוך ארבע שנים (2012-2008) הוכפל מספר האנשים שנסעו לשוויץ במטרה לקבל סיוע בהתאבדות במרפאות ייעודיות המאפשרות זאת. רוב אלו שבחרו לסיים את חייהם כך היו חולים סופניים.

אזרחי גרמניה ובריטניה היו הרוב הגדול (כמעט שני שלישים) בקרב מה שזכה לכינוי "תיירות מתאבדים" בארבע השנים שלגביהן נאספו הנתונים. כ-8 ישראלים בחרו לסיים את חייהם כך במהלך התקופה שנבדקה. הנתונים סופקו על ידי מכון Legal Medicine בציריך.

שש קליניקות בשווייץ קיבלו רישיון לבצע "סיוע להתאבדות", וארבע מהן קיבלו רשיון לאפשר זאת גם למי שאיננו אזרח שוויץ. כ-611 בני אדם בחרו להשתמש בשירות זה, רובם המכריע באמצעות ארגון דיגניטאס (Dignitas).

בין "תיירי ההתאבדות" היו חולים במצבים קשים של מחלות נוירולוגיות מורכבות, וביניהם חולים בשיתוק, במחלות של העצבים המוטוריים, בפרקינסון או בטרשת נפוצה. אלו היוו כמעט מחצית ממספר מבקשי הסיוע להתאבדות. ביתר המקרים היה מדובר בחולי סרטן ומחלות ראומטיות. אחד מכל שלושה מתאבדים סבל מיותר מבעיה רפואית חמורה אחת.

טווח הגילים של מבקשי הסיוע להתאבדות היה 97-23. הגיל הממוצע – 69. 58.5% מהם היו נשים. מסד הנתונים ששימש למחקר ציין כי המתאבדים באו מ-31 מדינות: גרמניה (268), בריטניה (126), צרפת (66), איטליה (44), ארה"ב (21), קנדה (12) ישראל וספרד (8 מכל אחת).

העלייה החדה ביותר נרשמה בקרב אלו שהגיעו מאיטליה: מארבעה בלבד בשנת 2008 ל-22 ב-2012.

בדו"ח המחקר צוין, כי כל מקרי המוות נעשו על-ידי נטילת sodium pentobarbital. ארבעה מהמתאבדים שאפו הליום.

כתב העת גם פירסם מאמר תגובה לממצאים, שכותרתו היא "תיירות ההתאבדות עשויה לשנות את הגישה לסיוע בהתאבדות, אך לא באמצעות בתי המשפט".

לקריאת המחקר המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  תיירות מוות,  דיגניטאס,  מחלות ניווניות של מערכת העצבים המוטוריים,  סיוע להתאבדות,  חולים סופניים,  המתת חסד,  שוויץ,  פרקינסון
תגובות