רוטיגוטין

טיפול ניסיוני בבחילות והקאות רפרקטוריות במטופל עם מחלת פרקינסון - תיאור מקרה

בתיאור מקרה זה החוקרים טיפלו בהצלחה בבחילות והקאות רפרקטוריות עם שילוב של התרופה האנטי-פרקינסונית, רוטיגוטין, והתרופה האנטי-פסיכוטית, לבומפרומזין

28.02.2019, 11:39
פרקינסון (צילום: אילוסטרציה)

תיאור מקרה זה עוסק במטופל עם מחלת פרקינסון אידיופתית אשר נוהלה עם רוטיגוטין טרנס-דרמלי ואשר הבחילות וההקאות הרפרקטוריות שלו נוהלו בהצלחה עם לבומפרומזין תת-עורי (levomepromazine). לא נצפו תופעות לוואי אקסטרה-פירמדאליות כתוצאה מהטיפול.

למטופל נמצאה קרצינומה סרוטית מתקדמת מקומית אשר גרמה לחסימת מעיים משנית. יתרה מכך, לאור גישה פומית מוגבלת, התרופות האנטי-פרקינסוניות של המטופל שנועדו עבור שליטה מוטורית שונו לרוטיגוטין טרנס-דרמלי. למרבה הצער, הבחילות וההקאות של המטופל היו עמידות למספר רב של טיפולים מקובלים.

לבומפרומין במינון נמוך ניתן על בסיס "כאשר נדרש" באמצעות זריקה תת-עורית. לאחר המנה הראשונה של הטיפול הבחילות וההקאות של המטופל חלפו לחלוטין ולא נצפו תסמינים אקסטרה-פירמידיליים או הרעה של תסמינים מוטוריים הקשורים בפרקינסון.

החוקרים מסכמים כי הפרמקולוגיה של ריטוגוטין ולבומפרומזין ככל הנראה משלימה ומאפשרת שימוש בו-זמני בשתי התרופות. תיאור מקרה זה מדגיש כי רוטיגוטין יכול לספק הגנה מפני תסמינים אקסטרה-פירמידליים הנגרמים על ידי תרופות אנטי-פסיכוטיות תוך שמירה על התכונות האנטי-אמטיות שלהן. שילובים כדוגמת זה יכולים להיות בעלי תפקיד בניהול סוף החיים במטופלים עם מחלת פרקינסון אידיופתית.

מקור: 

Hindmarsh, J. et al. (2018) Palliative Medicine. 33(1), 109

נושאים קשורים:  רוטיגוטין,  לבומפרומזין,  בחילות,  הקאות,  עמידות,  תרופות אנטי-פסיכוטיות,  מחקרים,  פרקינסון
תגובות