עוני

איך ניתן לספק שירותי רפואה פליאטיבית באזורים עם משאבים דלים?

החוקרים סקרו את הפעילות של ארגון בשם Pallidum India הפועל לספק שירותים פליאטיביים בהודו ומצאו כי השיטה מתאימה ויעילה לשימוש במדינות מעוטות הכנסה

שכונת עוני באפריקה (צילום: אילוסטרציה)

אנשים החיים במדינות עם מצב סוציו-אקונומי נמוך ובינוני הסובלים מבעיות בריאותיות משמעותיות לרוב אינם נגישים לקבלת טיפול פליאטיבי. בהודו התפתחו מודלים מבטיחים לטיפול פליאטיבי על אף העוני הנרחב והמצב הירוד של שירותי הבריאות.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון היבטים מבניים ופילוסופיים במתן טיפול פליאטיבי באזורים עם משאבים ירודים. אחד מכותבי המאמר שהה שישה חודשים כצופה משתתף ב-Pallium Indiaי(PI), ארגון לא ממשלתי המוכר כמוביל רפואה פליאטיבית באזור קרלה בהודו. בנוסף, החוקרים אספו מידע אדמיניסטרטיבי, ביצעו ראיונות מובנים למחצה עם מחזיקי המניות המרכזיים וצפו במפגשים קליניים ואירועים נוספים שהארגון הוביל.

החוקרים קיימו 73 ראיונות עם מטופלים, בני משפחה, רופאים, צוות ומתנדבים וצפו ב-180 פגישות עם מטופלים. החוקרים מצאו כי מרבית המטופלים שקיבלו טיפול פליאטיבי לא היו חולים בסרטן. בנוסף, מטופלים רבים סבלו ממחלות כרוניות שלא סיכנו את חייהם באופן מיידי. כמו כן, הם ראו כי השירותים התמקדו במגוון רחב של צרכים רפואיים, פסיכולוגיים, חברתיים ו/או כספיים. אופן הטיפול של PI הוביל לנגישות מרבית.

החוקרים מצאו כי PI הוא ארגון בעל הגדרה רחבה מבחינת טיפול פליאטיבי שהתאים את השירותים שהוא מספק לצרכים המגוונים של המטופלים. מדובר בשירות נגיש, אשר שם את המטופלים במרכז, והוא הכרחי במקומות בהם האמצעים דלים על מנת להקל על הגורמים השונים לסבל של מטופלים הנגרם כתוצאה מפערים במערכת הבריאות, תמיכה חברתית ירודה ועוני.

מקור: 

Taylor, G.H. et al. (2020) Journal of Palliative Medicine 23,6.

נושאים קשורים:  עוני,  משאבים דלים,  פאליום הודו,  טיפול פליאטיבי,  מחקרים
תגובות